Концентрація аспартама і фенілаланіну в солодких напоях

Концентрація аспартама і фенілаланіну в солодких напоях

Автор: Admin Дата: 10.11.2020 Просмотров: 1391 Комментарии: 0

Концентрація аспартама і фенілаланіну в солодких напоях

(M. R. Heiner-Fokkema, University of Groningen)

Аспартам (Е951) – синтетичний замінник цукру, який застосовується в більшості безалкогольних солодких напоїв. При попаданні в організм розпадається на фенілаланін і дипептид аспартат. Тому аспартам є джерелом ФА, що небажано для людей з ФКУ.

1 г аспартаму=0,56 г ФА (11 г білку)

Для досліджень відібрали 111 зразків популярних напоїву різних країнах Європи. У 95 з них містився аспартам, 16 не містили аспартам.

Концентрація аспартама сильно варіювалася і склала в середньому 218 (12-573) мг / л, що означає зміст ФА 122 (7-301) мг / л.

В середньому 1 стакан 200 мл містить 30 (4-66) мг ФА з аспартама, що еквівалентно кількості ФА з 0,6 г натурального білка. Для класичної ФКУ це відповідає в середньому 12 (2-27)% від добової норми натурального білка. У деяких напоях аспартама мало (4 мг). 

Вітамінні і мінеральні добавки при вагітності

(Melanie Hill, Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust)

Нутритивная підтримка при підготовці до вагітності та в період вагітності дуже важлива для нормального розвитку плода. Однак для жінок з ФКУ дуже складно розробити загальні рекомендації.

Нами було проведено опитування 11 метаболічних центрів Великобританії і Ірландії.

80% опитаних центрів зазвичай ...


Повну версію статті читайте за посиланням 33 Міжнародна конференція E.S.PKU 2019 Ізмір, Турція


Комментарии

Написать комментарий